آل اسحاق: تجارت با عراق در هفت ماهه امسال ۱۷ درصد رشد کرد

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به توافق برای تجارت ۲۰ میلیارد دلاری بین دو کشور، گفت: در هفت ماهه نخست امسال شاهد رشد ۱۷ درصدی واردات و صادرات بودیم و بر همین اساس عراق بعد از چین در جایگاه دومین مقصد صادراتی کشور قرار گرفت.

به گزارش اگزیم‌نیوز، «یحیی آل اسحاق» روز سه‌شنبه در نشست توسعه همکاری‌های اقتصادی و صنعتی ایران و عراق با بیان اینکه ایران همیشه برای توسعه روابط منطقه ای به ویژه عراق عزم جدی داشته است، خاطرنشان کرد: این عزم برای افزایش مبادلات ناشی از موقعیت استراتژیک تمام حوزه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی میان دو کشور است که نشان می دهد روابط در بخش های مختلف باید توسعه پیدا کند.

وی با بیان اینکه بر خلاف همه مشکلات حاکم بر منطقه، روابط برادرانه ایران و عراق ادامه دارد، افزود: در دولت سیزدهم عزم جدی برای توسعه روابط وجود دارد و جهت‌گیری وزارت امور خارجه نشان می دهد گسترش مبادلات در مرحله عملیاتی شدن قرار گرفته است.

آل اسحاق تاکید کرد: با توجه به شرایط تاریخی ایران با اقلیم کردستان می توانیم توسعه روابط با این بخش را نیز عملیاتی کنیم و شهر کرکوک می تواند ارتباطات داخل عراق و حتی با سوریه را در حجم بالا امکان پذیر کند، امیدوارم با توجه بیشتر به این بخش، عقب افتادگی تجاری میان دو کشور را به سرعت جبران کنیم زیرا کرکوک از شرایط خوبی بهره مند است.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه تاکنون تجربه ۱۴ میلیارد دلار تجارت میان دو کشور را داشتیم، گفت: رییس جمهوری حامی و دولت پشتیبان توسعه مبادلات تجاری با عراق است تا به اهداف ۲۰ میلیارد دلاری توافق شده دست یابیم.

وی با بیان اینکه باید بیشتر بر توسعه روابط پایدار و برنامه‌ریزی‌های بلند مدت تاکید داشته باشیم، اضافه کرد: امکانات توسعه ای با اقلیم کردستان عراق فراهم است که با توجه به امکانات موجود برای سرمایه گذاری بلند مدت، آینده روابط دو کشور بسیار روشن است

آل اسحاق تاکید کرد: واحدهای تجاری که برای توسعه روابط با اقلیم کردستان به ویژه استان کرکوک برنامه ریزی کرده اند برندگان آینده هستند.

بر اساس آخرین اعلام گمرک، کل تجارت خارجی کشور تا پایان آبان ماه ۱۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۶۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بود که سهم صادرات ۸۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن به ارزش ۳۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار و سهم واردات ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۲ میلیارد دلار بوده است.

کد خبر 48604

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 12 =